Aktuális fesztivál

F E L H Í V Á S

a XI. Martin György Néptáncfesztiválon való részvételre

 A Martin György Néptáncszövetség és a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány

2019. július 5-6-7-én, Szegeden rendezi meg a XI. Martin György Néptáncfesztivált

 A fesztivál célja, hogy hazai és határainkon túli ifjúsági néptáncegyüttesek számára lehetőséget biztosítson szakmai bemutatkozásra, a Kárpát-medence néptánckincsén alapuló néptánckoreográfiák és tánckompozíciók színházi körülmények közötti bemutatására, és ezzel ösztönözze az együtteseket és az alkotókat magas színvonalú új alkotások létrehozására.

 

A fesztiválon az idei évben hazai és határainkon túli ifjúsági néptáncegyüttesek vehetnek részt, minimum 15, maximum 20 perces szerkesztett vagy különálló koreográfiákból álló műsorral, amelynek legalább fele új, országos fesztiválon vagy bemutatón még elő nem adott mű. A színházi bemutatókon az előadók és az alkotók egyaránt megmérettetnek. Az együttesek szakmai bemutatkozásán túl a fesztivál egyben új koreográfiák bemutató fóruma is. A koreográfiai versenyben kizárólag az új, országos fesztiválon még elő nem adott művek vehetnek részt.

A fesztivál bemutatóira a Szegedi Kisszínházban kerül sor.

 

A bemutatókon szakmai zsűri vesz részt, amely dönt az előadói, illetve alkotói nívódíjak odaítéléséről. A látottak értékelése a zsűri által vezetett részletes szakmai tanácskozáson történik.

A fesztivál nevezési díja: 45.000 Ft. A fesztiválon a résztvevő együttesek ellátást (szállást, étkezést) kapnak (maximum 35 fő közreműködő részére). Ezt meghaladó létszám esetén, szállás és étkezés előzetes rendelés alapján – külön díjazás ellenében – biztosítható. A fesztiválra, illetve a fesztiválról történő utazásról az együtteseknek maguknak kell gondoskodniuk.

A 2019. évi fesztiválon – a jelentkezés sorrendjében – tíz együttest tudunk fogadni.

A fesztiválon való részvétel feltétele, hogy az együttes a fesztivál teljes idején a szervező rendelkezésére álljon, azaz részt vegyen a meghirdetett programokban: menettánc, megnyitó ünnepség, folklórprogram, táncház stb.

A fesztivál lehetőséget biztosít arra, hogy a résztevő együttesek műsorát (megnyitó ünnepség, színházi bemutató) a központi fesztivál zenekar díjmentesen kísérje. Az erre vonatkozó igényt előzetesen, írásban kell jelezni a szervezőknek. Az idei év központi fesztiválzenekara a Szikes Zenekar lesz.

A fesztiválra a Martin György Néptáncszövetség honlapjáról (www.martinszovetseg.hu) letöltött jelentkezési lapon lehet.

 

INFORMÁCIÓ:      

Martin György Néptáncszövetség:

Kapcsolattartó: Demarcsek György – e-mail: demarcsek@gmail.com

Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány:

Kapcsolattartó: Roboz István – e-mail: robozi@freemail.hu

 

Jelentkezési határidő: 2019. március 31.

Comments are closed.

Támogatóink:


Fő támogató:

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata www.szegedvaros.hu

Támogatók:

Martin György Néptáncszövetség www.martinszovetseg.hu

Gyorgyev Milivoj - Deszk